Erä-Erika

Erä-Erika tarjoaa Päijät-Hämeessä, Sysmässä monipuolisia ratsastusretkiä ja rekiretkiä. Elämyksiin kuuluu myös erilaiset melontaretket kauniilla ja rauhallisella Tainionvirralla. Erä-Erikan luonto-ohjelmapalvelut ovat aloittelija ystävällisiä ja leppoisia retkiä, maustettuna ikimuistoisena seikkailuna. Retkiltä on mahdollisuus saada laadukkaat ja ikimuistoiset kuvat. Päijät-Häme on yksi kauneimmista alueista Suomessa. Sysmässä ja sen lähellä riittää metsiä, kukkuloita, järviä ja jokia - monipuolista maastoa eri retkiä varten.
Selaa kategorioita
Näytetään: 1

Erä-Erikan retkiä järjestää Erika Väkiparta, joka toimii aktiivisesti eräoppaana Sysmässä. Eerikkälän urheiluopistosta eräopasopinnot suorittanut Erika on myös järjestänyt ikimuistoisia ratsastusvaelluksia opintoina myös Islannissa. Luontoa ja eläimiä arvostava Erika on koulutukseltaan eläintenhoitaja, jonka opastuksella ratsastusretket ovat varmasti kaikille ikimuistoiset.

Erä-Erikan suosittuihin elämyksiin kuuluu ehdottomasti yksityiset ratsastusretket islanninhevosella. Retkellä osallistuja pääsee vaikuttamaan reitin valintaan ja ratsastus tahtiin. Ratsastusretki soveltuu täysin aloittelijoille ja myös kokeneemmille ratsastajille eli ihan jokaiselle. Erä-Erikan ratsastusretket toteutetaan aina ratsastajan taitojen mukaisesti. Ratsastusretkiä järjestetään vuosittain aina syyskuusta toukokuuhun.

Erä-Erikan elämyksiin kuuluu myös perinteiset rekiretket hevosella. Lampaantaljoilla lämpimästi vuorattu puinen hevosreki tarjoaa jopa tunniksi ohjelmaa. Ensin ohjelmassa on rekiajelua 30min ja tämän jälkeen nautitaan kuuman höyryävät juomat kanitarhalla ja päästään tietenkin hevosten kanssa puuhastelemaan. Rekiretkeen mahtuu enimmillään kolme aikuista kerrallaan. Elämykselliset rekiretket järjestetään aina talvisin ja lumisen maan aikaan.

Erä-Erikan tunnelmallinen melontaretki Tainionvirralla on myös suosittu elämys kaikille luonnosta nauttiville. Melontaretkellä päästään opettelemaan avokanootilla melonnan saloja. Rauhaavasti viirtava Tainionvirta kulkee Hartolasta Sysmään. Melontamatka taittuu viidessä kilometrissä, jossa kuljetaan kauniiden soiden, metsien ja laidunmaiden läpi. Retki päättyy Hotilan myllylle, jossa voi nauttia eväistä ja kauniista maisemista, sillä se tarjoaa ainutlaatuisen kuvauspaikan. Opastettu Erä-Erikan tunnelmallinen melontaretkeen kuuluu kahden tunnin melonta ja kuljetukset retken lähtöpaikalle melonnan jälkeen. Tämä elämys on loistava valinta kiireellisen arjen rauhoittumiseen.