Osta Superautoelämyksesi elokuun ajotapahtumaan Kiikalassa 17.-18.8.!

Graniittiravintolat Oy

Siltasaaren graniittikalliosta kohoava historiallinen Paasitorni on rakennus, jossa saman katon alle kätkeytyy upea Graniittiravintoloiden kokonaisuus. Monipuoliset Graniittiravintolat sijaitsevat Helsingin Hakaniemessä. Graniittilinna, Juttutupa, Meripaviljonki ja Paasiravintola palvelevat asiakkaita ympäri vuoden. Ravintola Juttutupa on aloittanut toimintansa Paasitornissa jo vuonna 1908.

Elämyslahjojen valikoimasta löydät lahjakortit ravintola Graniittilinnaan, Juttutupaan ja Meripaviljonkiin. Graniittilinna tarjoilee puuhiiligrillissä hehkutettuja meheviä pihvejä ja kauden kasviksia. Juttutupa on rennon tunnelman omaava monipuolinen seurusteluravintola. Meripaviljonki on kelluva panoraamaravintola, joka tarjoaa kauden parhaimpia merellisiä herkkuja.
Selaa kategorioita
Näytetään:

Herkullista maalaisranskalaista ruokaa

Paasitornin rakennuksessa sijaitseva ravintola Graniittilinna on erityisen tunnettu rakennuksen pitkästä historiasta ja poikkeuksellisesta rakennuksesta. Ravintola Graniittilinnassa onkin haluttu kunnioittaa tyylillisesti rakennuksen historiaa myös sisäpuolella tunnelmallisella sisustuksella. Arkisin tarjolla on vaihtuvaa lounasmenuta, jossa vaihtoehdoista löytyy erilaisia satokauden mukaisia herkkuja. Lounaasta a la carteen ravintola Graniittilinna tarjoilee herkullisia ruokalajeja ranskalaisperinteitä kunnioittaen, joka tulee esille muun muassa sillä että satokauden parhaimpia raaka-aineita hyödynnetään juuri sesongin aikaan. Erilaisia maukkaita vaihtoehtoja löytyy aina useampia, olipa kyse lounaasta tai pääruuista tai jälkiruuista. Tietenkin ravintola Graniittilinnasta löytyy myös teeman mukaisesti laadukas viinilista, josta löytyy jotain jokaiseen makuun, lisäksi menusta on useimmiten tarjolla myös riistaruokia. Graniittilinna kuitenkin tunnetaan maalaisranskalaisen ruuan lisäksi erityisesti erilaisista rakastetuista jälkiruuista, joita ei kannata jättää maistamatta! Saatavilla on myös ryhmämenut sekä satunnaisesti saatavilla on erilaisia teemaillalisia.

Erinomainen ruoka, kaunis miljöö ja kätevä sijainti

Ravintola Graniittilinna sijaitsee aivan Areena- ja Kaupunginteatterin lähettyvillä, Helsingin Hakaniemessä. Ravintolan lähelle pääsee myös kätevästi julkisella liikenteellä tulitpa paikan päälle lähempää tai kauempaa. Rakennus on helppo tunnistaa kauniista harmaasta graniitista, jylhästä linnamaisesta olemuksestaan ja romanttisista parvekkeista. Maalaisranskalaista ruokaa on monipuolisesti tarjolla niin lounasta kuin à la carteakin varten. Kuten ranskalaistyylisestä menusta voikin päätellä on saatavilla myös tarkoin valittu viinilista. Tämä ravintola soveltuu kaikille hyvän ruoan ystäville, jotka arvostavat lämmintä tunnelmaa ja sesongin mukaan valittuja raaka-aineita ja annoksia. Olitpa tulossa paikan päälle nauttimaan lounasta tai teatterivierailun päätteeksi rentoutumaan hyvän ruuan pariin ystävien kesken, pääset nälästäsi varmasti eroon tunnelmallisessa ravintola Graniittilinnassa. Tunnelma ja palvelu ovat täällä rennosti “chic” ja ruokalistan klassikkoannoksiksi muodostuneet herkut ovat maalaisranskalaisittain “brassie” tyyliin eli yksinkertaista, mutta tasokasta. Huomioithan ettei lahjakortilla voi käyttää alkoholin ostamiseen.

Graniittilinnan tilojen valmistuminen 1908

Ravintola Graniittilinna sijaitsee Helsingin Hakaniemessä, Paasitornin rakennuksessa, jonka valmistui vuonna 1908. Tässä Karl Lindahlin suunnittelemassa Säästöpankinrannan kokoustilassa on käytetty kyseisestä sijainnin kalliosta louhittua harmaata graniittia. Rakennus on nähnyt ja kokenut kaikenlaista, nimittäin alunperin ravintola Graniittilinnan tiloissa toimi Helsingin työväenyhdistys jonka käytössä tillaa hyödynnettiin mm. Voimistelu- ja urheiluseuran Jyryn voimistelusalina, hetkellisesti tilat olivat myös punakaartin asevarastona, välissä ravintolana, jonka jälkeen Kustannus Oy Tammen kirjavarastona, sittemmin Demarin paino- ja varastotilana, jonka jälkeen tilat muuttuivat uudelleen. Tämän kaiken lisäksi välissä rakennuksessa kuultiin elävää musiikkia jatsahtavaan tyyliin kun tilat, siirtyessään Graniittiravintolat Oy:n omistukseen, muuttuivat klubi-iltojen käyttöön. Nykyisen muotonsa ravintola Graniittilinna saikin vasta vuonna 2004 kun toimintaa päätettiin kehittää ja lopputulokseksi saatiin tasokas à la carte-ravintola. Ravintola Graniittilinna sopii siis niin hyvän ruoan ystäville kuin historiannälkäisillekin!

Tunnelma ja laatu kohdillaan

Ravintola Graniittilinnassa on tunnelma ja laatu kohdillaan. Tarkoin valituilla sesongissa olevilla raaka-aineilla valmistuu maalaisranskalaiset herkut ja menusta riittää näistä klassikkoannoksista useampia vaihtoehtoja. Tulitpa siis Graniittilinnaan tämän herkullisen ruoan, kätevän sijainnin, tunnelmallisen miljöön tai historian havinan perässä, on ravintola Graniittilinnassa jotain kaikille hyvän ravintolan ystäville. Tule siis ihastumaan ranskalaisen keittiön herkkuihin lounaalla tai rauhassa nautiskelemaan à la carte tarjonnasta juomien kera. Tästä ravintolasta ei lähdetä nälkäisenä!