Ratsastusmatka, 16.7.2012

Ratsastus

Kavionkopsetta ja luonnonrauhaa

Luonto-Taipaleen hevostila sijaitsee Mikkelin lähellä keskellä vaihtelevia metsämaisemia, järviä ja peltoja. Vaikea kuvitella parempaa paikkaa luonnonläheiselle ratsastusmatkalle!

Reitti suunnitellaan aina ratsastajien taitojen ja toiveiden mukaisesti. Kokeneemmat pääsevät viilettämään vauhdikkaita laukkapätkiä, ja ihan aloittelijan hevosen Noora Ruuth lupaa tarvittaessa ottaa talutukseen. Niko kapusi ensimmäistä kertaa elämässään hevosen selkään, mutta pärjäsi hyvin ilman talutustakin. Niko saikin alleen rauhallisen ja kiltin Aksu-hevosen.

Kaikki Luonto-Taipaleen ratsut ovat suomenhevosia, joiden Ruuth kuvailee sopivan hyvin yhteen suomalaisen mielenlaadun kanssa. Ehdimme matkan varrella ihailla metsämaisemia, lampia, sammakoita, majavien asuinpaikkoja ja paljon muuta. Evästauolla pääsimme nauttimaan raikkaassa ulkoilmassa voileipiä, keittoa ja teetä hevosten torkkuessa lähistöllä. Retki huipentui järvelle, jonne hevoset menivät mielellään kahlaamaan ja vilvoittelemaan jalkojaan.
Ratsain pääsee erityisellä tavalla lähelle luontoa, koska maaston muodot tuntuvat paremmin kuin autoillessa tai pyöräillessä,
ja liikkua voi niin poluilla, niityillä kuin vedessäkin. Oikeastaan ratsastus on turvallinen tapa matkata, sillä matkaa tekevät neljä jalkaa ja kahdet aivot. Tämä vaatii tietysti yhteistyötaitoja, mutta mahdollistaa ratsastajalle luonnon ihailun, kun hevonen osaa itse valita hyvät paikat kavioilleen. Hevosen selästä on myös kätevä bongata marja- ja sienipaikkoja! Sateisen sään lisäksi retken ainoa miinus olivat hyttyset. Ratsastusmatkoja kuitenkin järjestetään säässä kuin säässä ja ympäri vuoden, eli jos varustus on oikea, ei ratsastusmatkalle ole huonoa säätä.

Oli hienoa tuntea, miten 600-kiloinen eläin tottelee pieniä vihjeitä ja syntyy molemminpuolinen luottamus. Tuntui siltä, että laukkapätkästä nauttivat niin hevonen kuin ratsastajakin. Ratsastusretki on mieltä rauhoittava ja samalla jännittävä elämys!
 

- Tuuli, elämystestaaja

Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.