TeeMaa Teehuone

Teemaa Teehuone on Helsingin keskustassa oleva pieni teekauppa, jossa on laadukas teevalikoima, laaja valikoima teetarvikkeita sekä teemaistelua. Teemaa Teehuone lisäksi järjestää kaupassaan ihan omaa teekoulua. Teemaa Teehuoneen mukaan voit kulkea helposti läpi elämän juomalla teetä joka toinen päivä etkä koskaan juo samaa teetä kahdesti. On olemassa tuhansia erilaisia teetyyppejä ja silti se kaikki tulee samasta kasvista, ei kenestäkään muusta kuin Camellia sinensis -kasvista. TeeMaalla Teehuoneen intohimo on tehdä teestä matka, jossa jokainen voi oppia tuntemaan teetä. Teen jakaminen yhdessä ei vaadi yhteistä puhuttua kieltä, mutta silti se rakentaa siltoja eri kulttuureihin ympäri maailmaa. Tee on ystävyyden ja ystävällisyyden kieli, jota miljardit jakavat joka päivä.
Selaa kategorioita
Näytetään:

Helsingin Annankadun myymälän ja teehuoneen lisäksi Teemaa Teehuone järjestää myös julkisia ja yksityisiä maistajaisia, jotka opastavat teen elävän historian ja nykyajan teekulttuurin läpi sekä teen hauduttamisen, maistamisen ja nauttimisen. Teemaa Teehuone on kuronut ainutlaatuisen valikoiman hienoimpia teelaatuja, jotka on hankittu suoraan Kiinan, Japanin ja Nepalin tuottajilta. Teemaa Teehuone vaalii erilaisia herkkiä makuja, joita teekasvi itse ja luonnollinen käsittely pystyy tuottamaan. Ei keinotekoisesti maustettuja teetä. Loppujen lopuksi kuppi teetä ei ole kuppikakku. Teemaa Teehuone haluaa olla edelläkävijöitä uuden teekulttuurin luomisessa rakkaiden asiakkaiden ja ystävien kanssa, jolloin kaikkien on helppoa ja nautinnollista aloittaa teematka tänään. Fyysisessä myymälässä käymisen lisäksi kuka tahansa voi nauttia tee- ja teetarvikkeiden selaamisesta sekä lukea teestä lisää Teemaa Teehuoneen verkkokaupassa.

Teemaa Teehuoneen suosittuihin elämyksiin kuuluu mm. yksityinen teemaistelu. Kaksituntisen perehdytyksen aikana osallistujat oppivat, mitä tee on, miten teeluokat (esim. vihreä ja valkoinen tee) eroavat toisistaan, kuinka teetä haudutetaan hyvin sekä mitä terveysvaikutuksia teellä on. Maistelun jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet jatkaa korkealaatuisen teen antoisaa tutkimista ja maistelemista myös omillaan. Teemaistelun sisältöä voidaan soveltaa niin vasta-alkajille kuin myös teehen jo hyvin perehtyneille harrastajille. Teen maistelutapahtuma sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita löytämään uusia makuja teemaailmasta. Maistelu sopii myös niille, joilla on historiaa muiden makuharrastusten, esim. juuston, suklaan, kahvin, oluen, viinin tai viskin parista.

Teemaa Teehuoneen muita suosittuja elämyksiä ovat Matcha-workshopit. Yksityisen matchan valmistuksen pikakurssilla paneudutaanjapanilaisten seremoniatee matchaan, jauhettuun vihreään teehen, jolla on tavallisiin teejuomiin verrattuna kerrassaan ainutlaatuinen valmistusprosessi. Matchan valmistukseen opastavalla pikakurssilla tulevat teefanit pääsevät vauhtiin uuden juomaharrastuksen parissa ja nauttivat oppiessaan myös piristävän maukkaan annoksen kyseistä juomaa. Tämä kurssi tutustuttaa osallistujansa matchan maailmaan ja avaa uusia näkemyksiä maailmanlaajuisen teevalikoiman suuruudesta, kun TeeMaan lumoavat teehyllyt houkuttelevat ottamaan muitakin lajikkeita testiin. Tästä elämyksestä innostuvat kaikki maanläheiset ja rauhallisista makuelämyksistä nauttivat tyypit, jotka ovat valmiit oppimaan uutta. Kurssi on myös sopiva hetki kokoontua yhdessä ystävien kanssa miellyttävän aktiviteetin äärelle.