Osta Superautoelämyksesi elokuun ajotapahtumaan Kiikalassa 17.-18.8.!

Veitsitehdas

Fiskarsin vanhalla veitsitehtaalla teroitetaan nykyään veitsien sijasta herkullisia olutreseptejä! Entisen veitsitehtaan tiloissa toimivat Fiskarsin Panimo, Ägräs Distillery, Noita Winery ja Suomenlinnan Panimo, kaikki saman katon alla. Juomatuottajien kierroksella pääset tutustumaan niiden kaikkien toimintaan ja oppimaan oluen pientuotannon saloista. Kierrokselta ei tarvitse lähteä kuivin suin, vaan voit samalla tehdä ostoksia veitsitehtaan puodissa ja napata mukaasi uniikkeja pienpanimo-oluita kotiinviemisiksi.
Selaa kategorioita
Näytetään:

Vanhan Veitsitehtaan uudet kuviot

Vielä vuoteen 2001 saakka Fiskarsin Veitsitehtaalla valmistettiin monenlaisia veitsiä ja saksia, mutta nykyään samoissa tiloissa kuplivat aromikkaat oluet ja viinit. Veitsitehtaan tunnelma on omaa luokkaansa, ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Kierroksella pääset tutustumaan yhteensä neljän eri panimon ja juomatuottajan toimintaan ja oppimaan kuinka käsintehtyä olutta ja viiniä valmistetaan. Kurkistus kulisseihin paljastaa oluen panemisen, viinin valmistuksen ja tisleiden salat. Paikanpäällä on saatavilla myös mahdollisuus maistella Fiskarsin panimon, Agräs distilleryn, Noita wineryn ja Suomenlinnan panimon tuotteita. Tämä elämys on mainio lahja käsintehtyjen pienpanimo-oluiden harrastajalle tai innokkaalle herkkusuulle. Erikoisoluet sopivat loistavasti myös sellaisenaan viemisiksi vaikka mökkinaapureille tai tupaantulijaislahjaksi. Veitsitehtaan kierros raottaa verhoa erikoisoluiden monipuoliseen kirjoon ja tekee seuraavan saunaoluesi valitsemisesta helpompaa! Olisiko tässä uusi harrastuksesi?

Trendikkäitä pienpanimo-oluita ja viinejä

Pienpanimotuotteiden suosio on kasvanut valtavasti viimevuosina, eikä mikään ihme, sillä valikoimiin on tullut lukuisia toinen toistaan herkullisempia erikoisoluita perinteisten vaihtoehtojen rinnalle. Tämän myötä myös kiinnostus juomien valmistustekniikkaa kohtaan on kasvanut, ja moni haaveilee oman käsintehdyn juomansa valmistamisesta. Fiskarsin Veitsitehtaan juomatuottajien kierroksella pääset kurkistamaan juomatuotannon kulisseihin ja oppimaan kuinka yksinkertaisista aineksista syntyy herkullisia oluita, viinejä ja tisleitä. Nämä juomat ovat rakkaudella valmistettuja ja suunniteltuja. Tyylikäs ja leikkisä miljöö ja ammattilaisten kiinnostavat tarinat takaavat unohtumattoman elämyspäivän Fiskarsin kauniissa kaupungissa. Lähistöllä on myös paljon muuta nähtävää, joten samaan reissuun voi yhdistää laajemmankin seikkailun. Opastettuja kierroksia järjestetään ympäri vuoden, ja myös yksityistilaisuudet järjestyvät isommille ryhmille kätevästi. Aktiviteetti sopii hyvin vaikka kaveriporukalle tai kotimaanmatkailijalle.

Hauskaa ja kiinnostavaa ajanvietettä

Tule tutustumaan neljän eri juomatuottajan käsintehtyihin juomiin ja niiden valmistukseen. Löydät varmasti oman suosikkisi niiden joukosta, ja halutessasi voit paikanpäällä osallistua myös opastettuun tuotemaisteluun. Juomia on saatavilla myös kotiin vietäväksi Veitsitehtaan puodista. Kierros on hauska ja opettavainen, ja sopii mainiosti vaikka pariskunnalle yhteiseksi ajanvietteeksi tai käsintehdyistä juomista kiinnostuneelle harrastelijalle mielenkiintoiseksi mahdollisuudeksi oppia lisää ja päästä vertailemaan erilaisia juomatuottajia saman katon alla.