Osta ajoelämyksesi seuraavaan Superautotapahtumaan Kiikalassa!
Otsikko

Tiedotusvälineille 4.3.2012

Suomen etsityimmät elämykset

Elämystalouden nousu on 2000-luvun trendi. Kuluttajat etsivät materian sijaan yhä enemmän elämyksiä ja aineettomien lahjojen suosio on nousussa. Elämys on moniaistinen, merkittävä ja unohtumaton kokemus. Elämykset luovat tarinoita ja muistoja, herättävät tunteita. Ne voivat tuoda rentouttavat hengähdyksen arjen keskelle tai ne voivat nostaa adrenaliinin korkealle. Antamalla elämyksen voi antaa lahjansaajalle siis jotain merkityksellistä.

Suomalaiset hakevat monenlaisia elämyksiä. ElämysLahjat selvitti suomalaisten hakutottumuksia vertaamalla ElämysLahjat.fi-sivujen haetuimpia elämyksiä Googlen antamiin tietoihin*. Hakutulosten kymmenen kärjessä esiintyvät seuraavat hakusanat:

TOP 10 haetuimmat elämykset Vastaavat hakutermit Googlessa  Hakujen määrä Googlessa/kk
1.Kuumailmapallo Kuumailmapallolento 2400
2. Ralli  Rallikyyditys 210
3. Tandemhyppy Tandemhyppy  1000
4. Suklaa  Suklaatasting + suklaahieronta 580
5. Karting Kartingajo  170
6. Ammunta  Ammunta  12 100
7. Hieronta  Hieronta lahjakortti 590
8. Lasinpuhallus Lasinpuhallus 720
9. Leijahiihto  Leijahiihto 590
10. In the sky Dinner in the sky 1000

 

Suomalaiset ovat siis kiinnostuneita vauhdin hurmasta, taivasmaisemista ja hemmotteluhetkistä.

-Yhä useampi suomalainen haluaa ostaa lahjaksi tavaran sijaan elämyksiä. Monet arvostavat materian sijasta merkityksellisempää elämystä, jonka kokeminen säilyy lahjansaajan mielessä pitkään, sanoo ElämysLahjojen maajohtaja Kadri Lepiku.

Ykkösenä listalla on nousu korkeuksiin perinteisen kuumailmapallon kyydissä. Kuumailmapallolento on rauhallinen, mutta unohtumaton vaihtoehto maisemien ihailuun korkeuksista. Autoiluelämykset ovat suomalaisten suosiossa. Ulkomailla suosituimpien autoiluelämyksien joukkoon kuuluu usein luksusautokokeilut ja formula-ajot, mutta suomalaiset innostuvat perinteisemmistä lajeista, rallista ja kartingista.

Adrenaliinin huumaa löytyy myös kolmosena tulevassa tandemhypyssä. Laskuvarjohyppy on extreme-elämys, jonka moni toivoisi toteuttavan elämänsä aikana. Tandemhyppy yhdessä kokeneen ohjaajan kanssa on turvallinen vaihtoehto ensikertalaiselle.

Hemmotteluhetkiä listalta löytyy suklaan ja hieronnan merkeissä. Molemmista voi nauttia kerralla suklaahieronnan merkeissä. Suklaahieronta on ylellinen hoito kehon ja mielen rentoutumiseen. Suklaasta pääsee nauttimaan myös vaikka suklaatastingin tai suussa sulavan suklaaputouksen äärellä.

Top 10:ssä esiintyy myös ammunta, lasinpuhallus ja leijahiihto. Ammuntakokeilu on mielenkiintoinen lahjaidea harrastuksesta kiinnostuneelle. Lasinpuhallus taas on hauska ja omaperäinen lahja luovalle henkilölle. Leijahiihto ilahduttaa laskettelijaa, joka haluaa kokeilla jotain uutta.

Dinner in the Sky on kesän eksklusiivisin illalliskokemus. Dinner in the Sky, jonka amerikkalainen talouslehti Forbes on listannut maailman kymmenen erikoisimman ravintolakonseptin joukkoon, järjestetään Helsingissä nyt toista kertaa. Kulinaristinen elämys 40 m korkeudessa on todellinen yllätys vaikka rakkaalle tai parhaalle ystävälle.

ElämysLahjat.fi on Suomen johtava elämyslahjojen nettikauppa. Suomessa vuodesta 2010 toiminut yritys ei myy tavaraa, vaan seikkailuja ja kokemuksia. ElämysLahjoilla on Suomessa 150 yhteistyökumppania ja myy yli 500 eri elämystä. Yritys toimii Suomen lisäksi seitsemässä maassa: Liettuassa, Latviassa, Virossa, Puolassa, Valko-Venäjällä, Ruotsissa sekä Iso-Britanniassa.

Toimitukset ovat tervetulleita kokeilemaan elämyslahjoja. Tutustu Elämyslahjojen tarjontaan osoitteessa www.elämyslahjat.fi ja ota yhteyttä markkinointipäällikkö Joni Salmiseen, joni@elamyslahjat.fi tai 044 063 6468.

Lisätiedot

Joni Salminen                                                              Vilma Komulainen
Markkinointipäällikkö                                                  Markkinointiassistentti
ElämysLahjat.fi                                                             ElämysLahjat.fi
Puh. 044 063 6468                                                      Puh. 040 500 2952
joni@elamyslahjat.fi                                                    vilma@elamyslahjat.fi

www.elamyslahjat.fi

Linkki PDF-versioon, joka vie Dropboxiin