Suomen paras elämys -kiertueen majoituspaikat

Elämystestaajat Niko ja Tuuli saivat elämysten lisäksi nauttia majoituksista persoonallisissa majapaikoissa ympäri Suomea ja todeta, että myös yöpyminen voi olla elämys!

Vaihmalan Hovi 


Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi osoittautui tasokkaaksi majapaikaksi Vanajaveden äärellä. Kaikki hotellihuoneet on nimetty ja sisustettu taidolla eri teemojen mukaan! Jokaiselle on myös keksitty teemaa kuvaava runo. Elämystestaajat nukkuivat Honeymoon-huoneessa kullanhohtoisen ja valkean sisustuksen keskellä ihaillen ikkunasta järvimaisemaa.


Majoituksen lisäksi Vaihmalan Hovissa on myös ravintola, sisustusmyymälä, Day Spa-hoitola sekä tilausravintola juhlien järjestämistä varten. Testasimme ravintolan tarjonnan: perjantai-iltana annoksia joutui odottamaan jonkin aikaa, mutta maku oli loistava! Vaihmalan Hovin vieressä olevat golfkentät ja ratsastuskoulu mahdollistavat myös aktiivisen lomanvieton.


Tunnelma Vaihmalan Hovissa oli kaikin puolin viihtyisä ja tilat siistit ja tyylikkäät. Elämystestaajat antavat paikalle kiitosta majoitukseen sisältyvästä monipuolisesta ja maukkaasta aamiaisesta sekä huoneissa olevasta nettiyhteydestä.


Karjalan Portti

Myös Karjalan Portista Rauhasta löytyi majoituksen lisäksi paljon muutakin: kahvila, tilausravintola, huonekalumyymälä, automuseo sekä antikvariaatti. Huoneet ovat melko pieniä, mutta niissä on omat kylpyhuoneet sekä televisiot.


Sijainti Imatran läheisyydessä kuutostien vieressä oli elämystestaajista sekä plussa että miinus. Karjalan Portti on erittäin kätevä majoituspaikka matkan varrella, ja sinne on helppo löytää. Matkaa Imatran keskustaan ja uimarannalle on vain muutama kilometri. Tieltä ja muista huoneista kuuluvien äänien takia se ei kuitenkaan sovi pitkään lomanviettoon ainakaan herkkäunisille.


Plussaa Karjalan Portti saa majoittujien käytössä olevasta suuresta keittiöstä, josta löytyvät niin jääkaappi, hella, astiat kuin tilaa ruokailuun.

 

Lomakoti Mäntyniemi

Lomakoti Mäntyniemi Mikkelissä tarjoaa perinteistä maalaisromantiikkaa ja todellista luonnonrauhaa. Majoittua voi aitoissa tai puutaloissa. Taloissa on perinteinen sisustus sekä majoittujien käytössä jääkaappi, pieni keittiö ja jaetut wc:t ja suihkut. Mäntyniemessä on myös tilausravintola sekä palveluita asuntovaunuilijoille ja telttailijoille.

Nettiyhteyden kanssa oli vaikeuksia, joten työmatkalaisille elämystestaajat eivät ehkä Mäntyniemeä suosittelisi. Lepoon paikka on kuitenkin mitä parhain: yöllä oli hiljaista ja illalla sai valita savusaunan sekä tavallisen saunan välillä. Tarsalanjärvessä oli myös reissun lämpimin uimavesi!

Erityisesti kiitämme Mäntyniemen herttaista henkilökuntaa, jolta elämystestaajat saivat ystävällisiä tervehdyksiä sekä ilmaisia mansikoita työpäivää piristämään!

 

Marjakartano Hussola

Karttulassa Marjakartano Hussolassa elämystestaajat saivat käyttöönsä saunamökin, joka sijaitsi aivan järven rannalla. Saunamökki saattaa kuulostaa vaatimattomalta, mutta kaikkea muuta: sisältä löytyi mm. takka, moderni keittiö astiastoineen sekä tilavat saunatilat.

Oma rauha oli taattu, sillä mökin toisella puolella avautui terassi järvimaisemineen ja toisella puolella laajat mansikkapellot. Oli nautinto mennä syömään aamiaista laituriterassille, kuulla vain lintujen ja veden äänet sekä haistaa tuoreet mansikat. Ranta sopi hyvin uimiseen, eikä siellä ollut muita polskijoita.

Majoituksen ja mansikoiden lisäksi Hussolassa on mm. kokous- ja juhlapalveluita, melontaa sekä tansseja kesälauantaisin. Ainoa huono puoli paikassa oli sijainti melko pitkän ja kuoppaisen tien päässä Kuopiosta. Jos lomailemaan voisi tulla pidemmäksi aikaa, matka olisi ehdottomasti ajamisen arvoinen.

 

Hossan Lomakeskus

Pohjoisimmassa majoituspaikassa Ruhtinansalmella meitä vastaanotti ystävällisen henkilökunnan lisäksi joukko poroja. Eräs niistä viihdytti majoittujia lounastamalla aivan ikkunan alla! Myös tämä majoituspaikka sijaitsee aivan järven rannalla.

Hossan Lomakeskuksen huoneet ovat yksinkertaisia, mutta niissä on oma kylpyhuone, televisio, ja tarjolla on myös mökkimajoitusta. Aamiainen oli maittava, ja ravintolassa oli tarjolla joitakin annoksia. Kaupungissa asuville elämystestaajille kävelymatkan päässä sijaitseva pikkukauppa oli suorastaan eksoottinen kokemus.

Ruhtinansalmen alueella on mahdollisuus mm. patikointiin, metsästykseen, kalastukseen ja hysky-vaellukseen.

 

Majatalo Puukarin pysäkki 

Puukarin Pysäkille oli helppo ajaa, sillä se sijaitsee Valtimossa aivan Kajaanintien varrella. Pääsimme yöpymään viihtyisän maalaistalon yläkerrassa. Huoneita majatalossa on vain muutama, ja kylpyhuone jaetaan toisen huoneen kanssa. Päiväsaikaan alakerrasta kantautuu kotoisia keittiön ääniä sekä puheensorinaa, yöllä on hiljaista.

Majatalon makuelämyksiä on pakko hehkuttaa: Puukarin Pysäkki valmistaa luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista herkullista ja kaunista lähiruokaa. Elämystestaajat saivat maistella oman pihan antimista valmistettuja salaatteja, perunamuusia ja perinteistä lihapataa. Aamiaiseksi oli tarjolla uunipuuroa ja maukasta ruisleipää.

Puukarin Pysäkin itse leivottu ruisleipä saakin erityismaininnan: kuten eräs majatalon vieraista totesi, tämän talon ruisleipä on jo itsessään elämys!

 

Hotelli Vuorikelo 

Elämyskesä kirjaimellisesti huipentui Hotelli Vuorikeloon. Riihivuoren huipulla Muuramessa sijaitsevalta hotellilta on hienot näkymät alas. Laskettelukeskuksen, kesäteatterin ja ravintolan tuntumassa oleva hotelli on varmasti täynnä talviaikaan, mutta nyt kesällä se tarjoaa rauhallisen yöpymispaikan.

Huoneessamme oli kaksi kerrossänkyä sekä hirsiseinistä huokuva mökkimäinen tunnelma. Hotelli on uusi, minkä huomaa sen siisteydestä ja laadukkaasta sisustuksesta. Aamiainen oli jätetty valmiiksi huoneessa olevaan pieneen jääkaappiin ja kuumaa juotavaa sai vedenkeittimen avulla.

Hotelli Vuorikelossa sai erityisen makeat unet, mikä varmasti johtui paikan hiljaisuudesta, muhkeista peitoista ja tyynyistä - sekä takana olleesta elämyskesästä.

 

- Tuuli, elämystestaaja.