Vesihiihto, 13.7.2012

Vesihiihto

Vesielämyksiä...

Sukset vain jalkaan ja Saimaan aalloille hiihtämään! Luulin vesihiihdon olevan yksi kilpailun leppoisimmista elämyksistä. Laskettelijoille ja lapsille laji kuulemma onkin helppo aloittaa – harmi vain, etten kuulu kumpaankaan ryhmään.

Kun olin viidettä kertaa sukeltanut vahdilla järveen ja sovitellut suksia uudelleen jalkaani, jouduin myöntämään vesihiihdon olevan tähän mennessä haastavin elämys. Vesihiihdon opettaja Jussi Honka ja Niko neuvoivat ja kannustivat veneestä.

Lopulta pääsin vähäksi aikaa hiihtämään veden päälle, ja hauskaahan se oli! Myös hiihtoyritykset olivat minulle jännittäviä ja katselijoille varmasti viihdyttäviä. Totesin lajin vaativan hyvää tasapainoa ja keskittymistä. Vesihiihto kohottaa kuntoa, jalat nimittäin väsyivät nopeasti veden päälle ponnistelusta ja voimat loppuivat siinä vaiheessa, kun hiihto alkoi sujua. Seuraavana aamuna todellakin tunsin vesihiihtäneeni!
 


Suosittelenkin vesihiihtoa kaikille haastetta arvostaville, jotka haluavat kokemisen lisäksi päästä tekemään.
Onneksi Saimaa Adventures lupaa järjestää vauhdikkaan vesielämyksen, vaikka vesihiihto väsyttäisi tai ei lähtisi sujumaan. Pääsimme siis Antti Harisen johdolla tutustumaan Saimaan upeisiin maisemiin vesijeteillä. Nikon mielestä vesijetin ohjaus erosi hauskasti autoilusta, jeteissä kun ei ole jarrua tai vaihteita.

Vaikeinta ajossa olikin laituriin saapuminen, jarrutus kun tapahtuu pakkia käyttämällä. Meno tuntui mukavalta ja vakaalta, vaikka huristelimme kuutta kymppiä halki Saimaan – ja kovempaakin olisi päässyt. Näin monipuolista vesielämystä en osannut odottaa!

-Tuuli, elämystestaaja


Kehittääksemme lahjahakuasi, käytämme evästeitä statistisiin ja markkinoinnillisiin tarkoituksiin. Lue lisää rekisteriselosteestamme.