Nukketeatteri Sampon kannatusyhdistys ry

Nukketeatteri Sampo on vuonna 1977 perustettu helsinkiläinen nukketeatteri. Nukketeatteri Sampo on Helsingin ainoa valtion teatteri- ja orkesterilakiin kuuluva ammattinukketeatteri. Teatteri sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Erottajankatu 7, sisäpihalla toisessa kerroksessa. Sampo on kaikille avoin nukketeatterikeskus, johon voi tulla koko perheen voimin viettämään aikaa ja nauttimaan mukavasta ilmapiiristä, esityksistä ja muusta toiminnasta. Lapsille löytyy aina mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Nukketeatteri Sampo esiintyy säännöllisesti myös kulttuuri- ja monitoimitaloissa ympäri pääkaupunkiseutua. Monia esityksiä voi tilata päiväkoteihin, kouluihin sekä erilaisiin lasten- ja perhetapahtumiin. Nukketeatteri Sampon runsas tekijä- ja taiteilijajoukko koostuu musiikin, nukketeatterin ja kuvataiteen monipuolisista ammattilaisista, joilla on vankka kokemus taiteen alalta, sekä vahva halu tehdä työtä lastenkulttuurin puolesta. Nukketeatteri Sampo haluaa aina tehdä parhaansa, jotta jokaiselle katsojalle, niin lapselle kuin aikuiselle, käynti teatterissa jättäisi hyvän mielen elämysjäljen sydämeen. Nukketeatteri Sampon ohjelmisto on runsas ja monipuolinen. Esityksissä käsitellään niin lapsille kuin aikuisillekin tärkeitä keskinäisen vuorovaikutuksen ja toisista välittämisen teemoja mielikuvituksen, ilon, ja huumorin keinoin. Monista esityksistä onkin jo vuosien myötä ehtinyt muodostua yleisölle rakkaita klassikoita, joita tullaan katsomaan uudestaan vuodesta toiseen.
Selaa kategorioita

Perustamisestaan asti Nukketeatteri Sampon esitykset ovat välittäneet laulujen, runojen, tarinoiden, ja musiikillisen nukketeatteri-ilmaisun keinoin iloa ja elämyksiä kaikenikäisille katsojille ja kuulijoille. Sampon esityksissä elävä musiikki näyttelee olennaista osaa. Vuodesta 1977 lähtien ovat muusikot esiintyneet näytöksissämme yhdessä nukeillanäyttelijöiden kanssa ja luoneet taiteiden välisiä mieleenpainuvia kokemuksia, nyt jo yli miljoonalle katsojalle. Esityksissä kuultavat laulut ovat tulleet tutuksi suurelle yleisölle myös Nukketeatteri Sampon julkaisemien lukuisien lastenlevyjen kautta. Nukketeatteri Sampossa on myynnissä kirjallisuutta, äänitteitä ja nukketeatterivälineistöä kotien, päiväkotien, koulujen sekä teatteriharrastajien käyttöön. Tuotteet ovat saaneet osakseen sekä kansallista että kansainvälistä huomiota ja kiitosta.

Nukketeatteri Sampo tarjoaa erilaisia elämyksiä ja niistä yksi suosituin on esitys nukketeatterissa kahdelle. Elämyslahja sisältää liput kahdelle hengelle Nukketeatteri Sampoon. Lisäksi elämykseen kuuluu kahvi/tee/mehu sekä leivonnainen molemmille teatterin kahvilasta.