Suomen Ultrapilotit ry

Suomen Ultrapilotit ry on ilmailukerho, joka tarjoaa koulutusta ultrakevyeen lentämiseen. Kerho tarjoaa täydennys- ja vesilentokoulutuksia sekä järjestää esittelykursseja, joissa pääsee ohjaamaan konetta. Suomen Ultrapilotit ry toimii Helsinki-Malmin lentoasemalla.

Lentoesittelykurssi kaksipaikkaisella ultrakevyellä lentokoneella tarjoaa taivaallista menoa. Esittelykurssi kevytlentokoneella on yksi Elämyslahjojen suosituimmista elämyksistä. Tämä lentoelämys on mahtava lahja esimerkiksi merkkipäivänä tai polttareissa.
Selaa kategorioita

Kokemuksella ja ammattitaidolla

Tutustumista kevytilmailun pariin Hyvinkäällä tarjoaa Suomen Ultrapilotit ry, joka on kevytilmailuun erikoistunut ja kokeneesta tiimistä muodostuva ilmailukerho. Heidän tavoitteenaan on tarjota unohtumaton elämys turvallisesti ja laadukkaasti tai jopa antaa innostuta kokonaan uuden harrastuksen pariin. Ultrakevytlentäminen onkin tasaisesti kasvava ilmailulaji. Puolen tunnin (30min) Suomen Ultrapilotit ry:n tarjoamalla lentoesittelykurssilla pääsee itse ilmassa ohjaamaan ultrakevyttä Ikarus C42:sta. Tiesitkö että kyseinen konetyyppi onkin Suomen yleisin ultrakevyt lentokone! Esittelykurssilla kuten ultrakevytlentämisessä yleisestikin käytetään kevyitä kaksipaikkaisia lentokoneita.

Vaarana on laajempi innostus lajin pariin, sinua on varoitettu!

Unohtumaton lahja

Elämys soveltuu kaikille lentämisestä kiinnostuneille, rohkeasti uutta kokemuksia himoaville ja itsensä ylittämiseen haluaville. Elämykseen kuuluu 30 minuutin lennon lisäksi tietenkin myös ytimekäs teoriaosuus joka antaa pohjaa hieman lentämistä varten, sekä elämykseen kuuluu Ultra Pilotit ry:n jäsenyys. Lennosta saa myös lennon päätteeksi mukaansa diplomin jota voi lentämiseen innostuessaan hyödyntää myös lentoluvan hankkimiseen! Lentämään on mahdollista lähteä vuoden ympäri jolloin itse lentokokemus ja maisemat muuttuvat. Erityisen kauniita maisemia saa myös vuorokauden ajasta riippuen sillä esittelylentoja järjestetään arkisin 8-22 välillä. Miten olisi siis lento kohti auringonlaskua?

Huomioitavaa:

  • Esittelykurssia ei voi lunastaa päihteiden vaikutuksen alaisena
  • Elämykseen ei ole varsinaista ikärajaa, mutta maksimaalisen elämyksen saamiseksi suositus vähimmäisikäraja on 10- vuotta
  • Pituusrajoituksia ei ole mutta ohjaamisen kannalta oleellista olisi minimissään nähdä ulos ikkunoista
  • Maksimipaino elämykseen on 110kg

Ota ohjat käteen!

Ultra Pilotit ry:n esittelykurssia lähdetään toteuttamaan Hyvinkään lentokentältä, jonka ylläpitäjänä toimii Hyvinkään ilmailukerho. Hyvinkään lentokenttää kutsutaan myös lennonjohon puuttumisen takia korpikentäksi. Historiaa lentokentältä löytyy, koska kentän rakennus aloitettiin jo Suomen historian välirauhan aikoihin. Tästäkin huolimatta lentokenttä on aktiivisessa käytössä eri ilmailukerhoilla. Lentokenttä on myös hyvällä sijainnilla sillä niin pääkaupunkiseudulta kuin Lahdesta lentokentälle pääsee ajaen tunnissa ja Hämeenlinnta matka vie vain 30 minuuttia!

Kirsikkana kakun päällä, Ultra Pilotit ry:n jokaisesta esittelylennosta kuvataan video joka on nähtävillä Ultra Pilotit ry:n YouTube kanavalla! Voit siis tulla tutustumaan elämykseen etukäteen tai muistelemaan omaa lentoasi myöhemmin.

Lähde ikimuistoiselle lennolle

Vaikka matkustaminen liikennelentokoneella olisikin tuttua, et ole kokenut vielä sitä lentämisen taikaa ennenkö olet kokeillut Suomen Ultrapilotit ry:n ultrakevyellä pienlentokoneella lentämistä! Lentoon vaikuttavat ihan erilaisella tavalla lennon aikainen sää ja kokemus päästä itse ohjaamaan lentokonetta ei ole verrattavissa mihinkään muuhun. Pienlentokoneessa lentäminen ja itse ohjaamaan pääseminen jäävätkin varmasti lahjansaajan mieleen, vaikka lentämisestä tulisikin itselle se harrastus, muistaa jokainen sen ensimmäisen lentokerran kun jännitti tarttua ohjaimiin! Tämä on jotain mitä jokaisen tulisi kokea vähintään kerran kerran elämässä!