Osta ajoelämyksesi seuraavaan Superautotapahtumaan Kiikalassa!

Ylamaa Mystique

Ylamaa Mystiquen on maailman isoin spektroliitti jalokivilouhos. Lappeenrannan Ylämaassa sijaitseva jalokivien valmistuspaikka tarjoaa elämyksiä, joissa päästään tutustumaan spektroliitin syntyyn ja sen louhintaan. Elämysretkillä etsitään oma kivi, josta muokataan kivipajassa oikea jalokivi. Ikimuistoinen ja aina säilyvä jalokivi on varmasti unohtumaton kokemus ja elämys.
Selaa kategorioita

Ylamaa Mystique on perustettu vuonna 2011 kolmen ylämaalaisen yrittäjän toimesta. Ylämaan Korukivi Ky, Kiviseppä Ky sekä louhimo yrittäjä Martti Kälviäinen. Ylamaa Mystiquen tarkoituksena on lisätä spektroliitin tunnettavuutta ja luoda uusia spektroliittiin tukeutuvia tuotteita, sekä spektroliittiin liittyviä elämysmatkailupalveluita. Ylamaa Mystique yrittäjien ammattitaito perustuu pitkään kokemukseen jalokivien ja korujen parissa. Jokaisella on kokemusta alalta 30-40 vuotta. Ylamaa Mystique tuotteet tunnetaan Mystic Jewel tuotemerkistä. Tämän nimen alla julkaistaan yleisesti mm. uusia jalokivi- ja korutuotteita.

Ylamaa Mystiquen suosittuihin elämyksiin kuuluu mm. jalokivien valmistuksen tarina omin käsin kahdelle. Elämyksessä tutustutaan spektroliitin syntyyn ja sen louhintaan. Lisäksi elämysretken aikana etsitään oma sateenkariaarre. Löydetystä kivestä muokataan
kivipajassa oikea jaloki ja siitä tehdään opastuksella oma koru. Ohjelman kesto on noin viisi tuntia ja se sisältää nokipannukahvit louhoksella tai kahvituksen hiomolla. Elämyslahja on toteutettavissa lumettomana aikana. Elämys soveltuu lahjaksi kenelle tahansa jalokivistä ja koruista pitäville henkilöille, sekä henkilöille, jotka pitävät omin käsin tekemisestä. Ammattitaitoinen jalokiviseppä on koko ajan opastamassa ja tukena. Tämä elämys on takuuvarma koska oma kivikoru säilyy ikuisesti.

Ylamaa Mystiquen muita elämyksiä ovat pienryhmien elämysretket jalokivilouhokselle. Neljälle henkilölle toteutettu jalokivi elämys tarjoaa kierroksen jalokivitehtaalla ja tutustuen ja löytäen omat kivet. Löydetyistä kivistä ryhmä pääsee työstämään omat kivikorut ammattitaitoisen jalokivisepän avustamana. Elämys soveltuu lahjaksi jalokivistä pitäville ja yhdessä tekemisestä nauttiville henkilöille.