Helsingin Kiipeilykeskus

Olisiko sinusta seuraava Indiana Jones tai Tarzan? Kiitos Helsingin Kiipeilykeskuksen voit aloittaa seikkailusi nyt oppimalla kiipeilyn jalon taidon oikeassa elämässä. Helsingin Kiipeilykeskuksen elämyksistä löytyy niin alkeiskurssia hallissa kuin oikeaa kalliokiipeilyä luonnossakin. Tule oman elämäsi seikkailijaksi ja avaa kokonaan uusi taito kykyihisi! Aikaisempaa kokemusta ei tarvita näihin elämyksiin ota vain mukaan joustavat vaatteet ja kourallisen seikkailumieltä! Tartu köyteen ja astu valjaisiin jotta voit tarttua ensimmäiseen “kiveen” ja polkaista kiipeilysi käyntiin!
Selaa kategorioita

Huipulla jo vuodesta 2002

Vuonna 2002 perustettu Helsingin Kiipeilykeskus sijaitsee Pohjois-Helsingissä, Tapanilan urheilukeskuksen tiloissa Mosahallin alakerrasta. Tiloista löytyy kolme kiipeilyhallia jossa on monia eri ratoja ja tietenkin boulderointiin tilat. Hallien eroina on hallien korkeus ja pieniä eroja löytyy myös itse ratojen suunnittelusta hallien väleillä. Toiminta ei kuitenkaan rajoitu vain sisätiloihin vaan Helsingin Kiipeilykeskus toteuttaa myös kalliokiipeilyjä luonnonkalliolla Vantaan puolella! Helsingin Kiipeilykeskus tarjoaa laadukkaita ja turvallisia kiipeilyelämyksiä halusitpa sitten kokeilla ensimmäistä kertaa kalliokiipeilyä tai suorittaa kansallisen yläköysivarmistuskortin alkeiskurssilla.

Kiipeilyä ulkona ja sisällä?!

Helsingin kiipeilykeskus tarjoaa perinteisten halleissa tapahtuvien kiipeilyratojen lisäksi kalliokiipeilykokeiluja kesäkautena! Normaalista poiketen ei kalliokiipeilyyn Helsingin kiipeilykeskuksen kautta tarvitse aikaisempaa kokemusta vaan ohjaus ja kaikki tarvikkeet saadaan paikan päältä. Kalliokiipeily toteutetaan Suomen kiipeilyliiton ohjaajien kanssa luonnonkallioilla pienissä ryhmissä Vantaan puolella. Kallioltakin löytyy useampia reittejä erilaisiin vaikeustasoihin, pääset kokeilemaan toisen varmistamista ja itse kalliolta laskeutuminen tapahtuu kallion huipulta, 12 metrin korkeudesta. Huomioithan ettei kalliokiipeilyä järjestetä sateessa ja että ikäraja kyseiseen elämykseen on 10- vuotta.

Helsingin Kiipeilykeskus tarjoaa myös alkeiskurssia kiipeilystä kiinnostuneille! Tässä ei ole kyse mistään itsevarmistavista radoista vaan ihan köydestä, kaverin varmistamisesta ja valjaista! Alkeiskurssin koulutustunnit järjestetään kolmena arki-iltana, jonka lisäksi saat yhden kuukauden harjoittelujakson eli vapaan pääsyn Helsingin Kiipeilykeskuksen kiipeilyhalleihin treenaamaan opittuja taitoja! Mikä parasta alkeiskurssin päätteeksi saat myös kansallisen yläköysivarmistuskortin, tunnusuksena oppimistasi taidoista, joihin tulee sisältymään mm. Kiipeilyvarusteiden oikeaoppinen käyttö, toisen henkilön varmistaminen yläköydellä ja kasan erilaisia kiipeilytekniikoita.

Huomioithan että alle 14-vuotiaat saavat kiipeillä vain täysi-ikäisen valvojan seurassa. Ratojen alapainoraja on kuitenkin 10 kg ja maksimi 136 kg.


Kiipeilyä kaikentasoisille

Alkeiskurssiin kuuluvalla kuukauden harjoittelujaksolla pääset tutustumaan paremmin itse Helsingin kiipeilykeskukseen ja sen halleihin, lisää tietoa tilan halleista alla. Hallien eroina on lähinnä ratojen korkeus ja radoista löytyy värien mukaisesti erilaiset vaikeustasot, jotka on selitetty kyseisessä hallissa radan vieressä.
  • Halli-A: Tämä hallin on suurin ja 16 metriä korkea, josta löytyy ratoja kaikille kiipeilijöille. Itsevarmistavia ratoja on kuusi kappaletta.
  • Halli-B: Tämä halli on korkeudeltaa hieman edellistä lyhyempi eli 12 metriä. Tässä hallissa itsevarmistavia ratoja on neljä kappaletta.
  • Halli-C: Tämä halli on suunnattu ratojen suunnittelun osalta enimmäkseen aloittelijoille ja lapsille. Muissa halleissa perheen pienimmät eivät välttämättä yllä etenemään radoilla. Itsevarmistavia ratoja on hallissa seitsemän kappaletta.
  • Boulderin: Tämä on halli jossa kiipeilyä voi kokeilla huomattavasti matalammilla radoilla ilman valjaita tai köysiä. Erikseen Helsingin kiipeilykeskuksesta löytyy hallin lisäksi myös boulderoinnin treeniseinä, joka on kallellaan 38°, tälläkin seinällä voit edetä monia erilaisia ratoja ja haastaa itseäsi!

Valitse sinun värisi, ratasi ja halisi!

Vaikka sinulla ei olisi yhtään aikaisempaa kokemusta kiipeilyn prista tarjoaa Helsingin Kiipeilykeskus elämyksiä niin sisällä kuin jopa ulkonakin. Tässä on laji joka haastaa niin mieltä kuin kehoakin mutta kehitys on nähtävissä muihin harrastuksiin verrattain nopeasti! Tule tutustuman lajin pariin Helsingin Kiipeilykeskuksen alkeiskurssille tai hyppää valjaisiin jo luonnonkallioilla. Varmaa kuitenkin on että tämä harrastus ei ole ihan kuten mikä tahansa muu! Tämä on heille jotka haluavat haastaa itseään ja mahdollisuuden kehittyä tekemisissään! Tule tutustumaan kiipeilyn ihmeelliseen maailmaan!