Varjoliitoelämykset

Varjoliitoelämys upeissa Keski-Suomessa maisemissa! Varjoliito on yksi hauskimmista ja keveimmistä tavoista lentää. Varjoliitoelämyksen aikana pääsee nauttimaan aidosta vapauden tunteesta ja lentämään linnun lailla. Moottoroidussa tandemvarjoliidossa lennetään laskuvarjoa muistuttavan siiven ja moottorin avulla, joten termiikkikeliä eli nousevia ilmavirtauksia ei vaadita. Varjoliitoelämykset soveltuvat kaikille perusterveille henkilöille, jotka pystyvät juoksemaan lyhyen matkan. Elämyksen hintaan sisältyy lennolla GoPro-kameralla otettavat kuvat ja video.
Selaa kategorioita

Varjoliidossa lennetään laskuvarjoa muistuttavalla siivellä eli varjoliitimellä. Moottoroitu tandemvarjoliito on siitä hyvä valinta, että lentoon lähteminen ei vaadi termiikkikeliä. Moottori ja siipi yhdessä pitävät lentäjän ilmassa. Tandemvarjoliito suoritetaan yhdessä kokeneen lentäjän kanssa. Matkustaja istuu varjoliitäjän etupuolella, erillisissä valjaissa. Lentoon lähtiessä hölkätään tai juostaan kevyesti vastatuuleen niin kauan kunnes siipi nostaa ilmaan. Varjoliitoelämyksiä järjestää yksi Suomen menestyneimmistä ja aktiivisimmista varjoliitäjistä, Antti Tuutti. Hänellä on hallussaan lukuisia kisavoittoja Suomessa ja ulkomailla. Varjoliitolennolla ollaan siis todellisen lentokonkarin turvallisissa käsissä.

Lentoon voidaan lähteä riittävän laakealta ja esteettömältä alueelta, kuten esimerkiksi pellolta tai lentokentältä. Varjoliitoelämyksiä järjestetään talvisin Jyväskylän lähialueilla, kesäisin Leivonmäellä ja Laukaassa. Talvella lentoon lähdetään järven jäältä, esimerkiksi Jyväsjärveltä, Palokkajärveltä tai Päijänteeltä. Starttipaikka voidaan myös valita lennätettävän haluamalta alueelta, mikäli paikalta löytyy riittävän iso vapaa tila. Matkakorvauksista on sovittava erikseen, mikäli starttipaikka sijaitsee yli 50 kilometrin päässä Jyväskylästä. Lentoreitti voidaan myös mahdollisuuksien mukaan suunnitella etukäteen, jolloin lennon aikana voidaan ottaa ilmakuvia esimerkiksi omasta talosta tai kotiseudusta. Varjoliidon lentokorkeus liikkuu yleensä noin 500-1000 metrissä. Lennon aikana on mahdollista tehdä myös erilaisia heilureita tai liikkeitä, jolloin on mahdollista tuntea G-voimia. Kannustusjoukkojen kannattaa ottaa kamerat mukaan, sillä moottoroidulla varjoliitimellä voidaan tehdä matalia ohilentoja. Lue elämystestaajan fiiliksiä moottoroidusta tandemvarjoliidosta Elämyslahjojen blogista.