Stadin Panimo

Tervetuloa panimovierailulle! Sta­din Panimo on vuonna 1998 perustettu kokeellinen mik­ro­pa­nimo, joka valmistaa oluita tunteella ja taidolla. Sta­dilainen pienpanimo tun­ne­taan­ par­hai­ten kokeel­li­sista, herkullisen mal­tai­sista ja run­saasti aro­mi­hu­ma­loi­duista erikoisoluista. Kaikki Stadin Panimon oluet ovat lisä­ai­neet­to­mia, pas­tö­roi­mat­to­mia ja suo­dat­ta­mat­to­mia sekä useimmiten myös täys­mal­las­tuot­teita.

Panimo ja sen yhteydessä toimiva Panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahdessa vanhalla tehdasalueella, osoitteessa Kaasutehtaankatu 1. Sta­din Panimo on palkittu moneen kertaan esimerkiksi Hel­sinki Beer Fes­ti­valeilla ja Suo­men Paras olut -kil­pai­luissa. Elämyslahjojen valikoimasta löydät suositun panimovierailun ja neljän oluen tastingin Stadin Panimolla.
Selaa kategorioita

Suomen palkituin panimo

Kansainvälisestikin arvostettu ja Suomen palkituin panimo, Stadin Panimo, sai alkunsa Kallion kellareista, missä toiminta lähti käyntiin jo vuonna 1998. Tämä pieni olutystävien helmi eli itse Stadin Panimo ja Panimobaari löytyvät nykyisin Helsingin Suvilahden teollisuusmiljööstä. Jatkuvasti kehittyvänä ja kasvavana alueena Kalasatamassa sijaitseva Suvilahti on muodostunut luontevaksi kohtaus- ja ajanvietepaikaksi sijaintinsa ja miljöönsä ansiosta. Vaikka Stadin Panimon tuotteet ovat monista tapahtumista ja ruokakaupoista tuttuja on hyvä pitää mielessä että kyseessä on autenttinen pieni panimo. Kuten arvata saattaa ovat Stadin Panimon tuotantoerät pieniä, siitäkin huolimatta kyseisessä pienpanimossa on pantu jo kymmeniä eri oluttyylejä ja yli tuhat erilaista olutta. Erilaisia tuotteita onkin syntynyt sadoista eri raaka-aineista!


Stadin panimon vierailulle on ikärajana 18 -vuotta.

Yli 1000 erilaista olutta

Stadin Panimolla on mahdollisuus pitää valikoimaansa monipuolisena ja tiuhaan vaihtuvana, pienten tuotantoeriensä ansiosta. Uudelleenkävijöillekin on siis uudenlaisia makuelämyksiä taattuna, mutta myös aikaa kestävät klassikot pysyvät listoilla! Stadin Panimon panimovierailulla pääset tutustumaan itse Stadin Panimon historiaan, tutustumaan suomalaisen pienpanimon toimintatapoihin ja tutustumaan artesaanioluiden ainutlaatuiseen makumaailmaan. Panimovierailu kestää noin tunnin ja sisältää läpikäyntiä käsityöläisoluiden valmistumisprosessista, erilaisten oluiden raaka-aineiden aistinvaraisesta arvioinnista ja tietenkin pienet maisteluannokset tuoretta Stadin Panimon olutta per osallistuja. Yleisökierroksella sinun on myös vihdoin mahdollisuus kysyä kiperiä kysymyksiä omista lempioluttyyleistäsi, jotka ovat mietityttäneet jo pidempään, sillä erilaisia oluttyylejä Stadin Panimo on pannut jo kymmeniä, puhumattakaan paljonko erilaisia oluita on jo valmistettu!

Suomalainen olutkulttuuri

Suomessa olutkulttuuri on kehittynyt ja monipuolistunut vuosien saatossa ja jatkuvan kansainvälistymisen myötä. Suomessa erilaisia oluita juodaankin hyvin monipuolisesti erilaisissa tilanteissa ja erikoisimmillekin uutuuksille löytyy kysyntää. Stadin Panimo on suomalaisen olutkulttuurin asialla. Eipä olekaan siis ihme että Stadin Panimon tuotteita löytyy monipuolisesti erilaisista kaupoista, anniskelupaikoista ja tapahtumista. Stadin Panimon tuotteet ovat laajasti tunnettu ja suosittuja, minkä takia kurkistus panimon toimintoihin antaa pienen vainun Stadin Panimon huimasta menestyksen salaisuudesta! Monipuolisuudestaan ja laadustaan tunnettu Stadin Panimo ei jätä ketään kylmäksi paimovierailulla vaan tutustuttaa pienpanimoiden ja artesaaniolueiden jatkuvasti muuttuvaan maailmaan.

Festivaaleilta tuttu!

Olipa kyseessä oluen ystävä tai ystävä, joka ei ole vielä löytänyt sitä itselle sopivaa makupalettia oluiden makumaailmasta, soveltuu tämä elämys juuri sinulle! Stadin Panimo vierailulta jokainen osallistunut lähtee hieman enemmän oluista oppineena. Sanomatta selvää että Stadin Panimon miljöö jo itsessäänkin on pakko kokea. Tule siis paikan päälle tutustumaan miten suomalaisessa pienpanimossa valmistetaan artesaanioluita, kuuntelemaan mielenkiintoisia tarinoita ja nauttimaan hyvästä seurasta! Tällaista löytyy vaan palkitusta Stadin Panimosta!