Osta ajoelämyksesi seuraavaan Superautotapahtumaan Kiikalassa!

Lasi & Koru Studio

Lasi & Koru Studio antaa kaikille mahdollisuuden sukeltaa sulan lasin lumoavaan maailmaan. Eerikinkadulla Helsingissä sijaitseva Lasi & Koru Studio tarjoaa lasihelmikursseja, joissa päästään valmistamaan uniikkeja lasihelmiä ja tutustumaan satoja vuosia vanhaan ja kiehtovaan lasinsulatuksen perinteeseen. Perinne tunnetaan erityisesti Italian Muranosta. Lasi & Koru Studion kurssit tarjoavat unohtumattoman elämyksen sulan lasin parissa.
Selaa kategorioita

Lasi & Koru Studion lasihelmikursseilla opitaan valmistamaan lasihelmiä aidosta muranonlasista. Peruskurssilla valmistuvat upeat uniikit helmet vaikkapa kaulakoruun, korvakoruihin tai avaimenperään. Kursseilla tutustutaan lampputekniikan perusteisiin ja valmistetaan opettajan opastuksella useita lasihelmiä, erilaisia muotoja ja koristelutekniikoita kokeillen. Lasihelmet valmistetaan lampputekniikalla, sulattaen lasia kuumassa kaasuliekissä. Lasihelmikurssi on unohtumaton elämys ja sopii hyvin lahjaksi, polttareille, tyhy-päivän toiminnaksi tai vaikkapa kaveriporukan illanvietto-ohjelmaksi. Lasi & Koru Studion Nina Diaz Halonen on Helsinkiläinen kultasepän koulutuksen saanut korutaiteilija, joka on erikoistunut Italian Muranosta tunnettuun lasinsulatusmenetelmään. Studiolta löydät kauniita lasihelmikoruja niin arkeen kuin juhlaankin.

Lasi & Koru Studion suosituin elämys on lamppuhelmikurssi. Elämys tarjoaa sulan lasin taikaa tuhansien vuosien takaa. Lampputekniikkaa käytettäessä lasia sulatetaan happi-nestekaasuliekissä, kiertäen sulaa lasia teräspuikon ympärille. Sulaa lasimassaa voidaan muotoilla monin eri tavoin, sekä koristella käyttäen esimerkiksi eri värisiä lasitankoja tai vaikkapa sulattamalla lasin pintaan kultaa tai hopeaa. Lamppuhelmien valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Lamppuhelmikurssilla lahjan saaja pääsee tutustumaan tuhansia vuosia vanhaan Muranon lasinsulatusperinteeseen ja valmistamaan uniikkeja lasihelmiä modernissa lasistudiossa aivan Helsingin sydämessä. Kurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lampputekniikasta. Ikäraja on 16 vuotta, alle 18-vuotiaat voivat osallistua vanhempien luvalla. Lahja soveltuu erityisesti käsitöistä ja taiteesta kiinnostuneelle henkilölle. Lamppuhelmikurssi tarjoaa uusia elämyksiä myös heille, jotka ovat kokeilleet jo lähes kaikkea käsitöiden saralla.