Palmun Ratsutalli

Palmun Ratsutalli tarjoaa ratsastuskoulua Kirkkonummen Kylmälässä pääkaupunkiseudun läheisyydessä ja noin 35min ajomatkan päässä Helsingistä. Kahdeksan hehtaarin kokoisella tilalla on vuonna 1985 rakennettu 20 karsinan talli. Vuonna 2015 on rakennettu myös 2 pihattoa, joissa tilaa yht. 15 hevoselle. Pihaton yhteydessä on myös hevosia aktivoiva "paddok paradice"-tyylinen pellon ympärikiertävä hiekkapohjainen rata. Talli on alunperin ollut n. 40 hevosen ravitalli ja myöhemmin puolet tallista on muutettu maneesiksi. Talli on tilava ja käytävät leveät. Tallissa on koneellinen ilmastointi, iso vesikarsina , kumimatot, satulahuone, kuivatushuone, rehuvarasto, taukohuone jossa mm. jääkaappi, mikro, suihku sekä WC. Lisäksi tallista löytyy teollisuuspesukone loimien pesuun. Tilalla on 10 tarhaa joissa on uudet, turvalliset Horserail-aidat ja uusitut sora/hiekka pohjat. Lisäksi löytyy kaksi sairastarhaa, 1 putkitarha sekä isot laitumet. Tilalla on upeat maastot joista osa valaistuja reittejä. Lämpöeristetty maneesi on pieni mutta suosittu ja siellä on hyvä kumirouhepohja sekä iso peili. Kulku maneesiin on suoraan tallista. Kenttä on iso 60x80m ja sekä sisällä että ulkona on estekalusto. Tallilla on myös leirimökki leiriläisille ja majoitustilaa päärakennuksessa.
Selaa kategorioita

Palmun Ratsutalli tarjoaa erilaisia elämyksiä ja niistä yksi suosituin on yksityinen ratsastustunti maastossa kahdelle. Elämyslahjaan sisältyy tunnin mittainen yksityinen ratsastustunti Kylmälässä kahdelle. Tämä on oivallinen lahja niin lapsille kuin myös aikuisille, jotka pitävät raittiista ulkoilmasta, luonnosta ja liikkumisesta. Aloittelijoille ohjaaja lähtee kävellen mukaan ja taluttaa hevosta, tällöin ratsastajalla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta ennestään. Kokeneemmilla ohjaaja lähtee mukaan itse ratsain ja ratsastaa ensimmäisenä, jolloin on mahdollista edetä reippaammin ravissa ja laukassa jos ratsastajan taidot riittävät.

Palmun Ratsutalli tarjoaa myös elämyksinä ponien hoito- ja käsittelykursseja. Tämä on oivallinen lahja lapsille ja innokkaille ponien hoitajille sekä aloitteleville ratsastajille. Luvassa on valvottua ja ohjattua ponien hoitoa ja ratsastusta. Lahjaan sisältyy myös mahdollisuus päästä ratsastamaan ponilla.

Palmun Ratsutalli tarjoaa lisäksi elämyksinä hiihtoratsastusta talviaikaan. Mikäli pidät lumesta, talvesta ja talviurheilulajeista, on hiihtoratsastus oivallinen tapa pitää hauskaa ja testata taitojesi rajoja. Hiihtoratsastuksessa kiidetään kapulasta kiinni pitäen hevosen perässä joko suksilla tai lumilaudalla.