Reissujuna

Ei se määränpää, vaan se matka! Kukapa ei olisi kuullut tätä sanontaa, mutta kuinka monesti oikeasti kiinnitämme huomiota muuhun kuin määränpäähän? Nyt on aika nautiskella matkustelusta! Hyppää nostalgiseen ja tyylikkääseen junamatkaan, höyryveturin matkaan! Reissujunasta löydät live-esiintyjät, vähintään kaksi ravintolavaunua ja tietenkin saunavaunu? Reissujunasta löytyy kaikki mitä tarvitaan elämykselliseen matkantekoon. Reissujunan määränpäät vaihtelevat, mutta useimmiten kohteena on erilaiset tapahtumat raiteiden varrella. Tervetuloa siis ikimuistoiselle reissulle!
Selaa kategorioita

Ei pelkästään se määränpää vaan matka!

Koko Reissujuna on lähtenyt liikkeelle junaharrastajien ja rautatieliikenteestä kiinnostuneiden ammattilaisten kunnianhimoisesta projektista tuoda Suomeen elämyksellistä junamatkustamista. Yksityiskohtiin panostetaan, jokaisella vaunulla on erityyppinen sisustus ja rooli sekä jokaisella junamatkallaan on oma teema, jonka mukaan junan muut aktiviteetit ja tarjoilut muokataan. Reissujuna ei kilpailekaan nopeudellaan vaan palveluiden ja tarjoiluiden laadulla. Reissujunan kohteet vaihtelevat, mutta raiteet vievät useimmiten isojen tapahtumien luokse mm. Oopperajuna Savonlinnaan. Voit käyttää Reissujunaa yhtenä junayhteytenä matkaasi tai ostaa matkalle meno-paluu lipun. Reissujunassa on myös yömaatkoja jolloin pääset rentoutumaan makuusalivaunussa sekä välillä matkoja on muualle Eurooppaan mm. Berliiniin!

Reissujuna, se reissaajan unelma

Elämys soveltuu kaikenlaisille reissaajille! Nautiskelijoille, historiasta kiinnostuneille, uusia kokemuksia ja laadukasta ajanvietettä etsiville. Parasta on ettei ikärajoituksia ole ja elämyksen kesto vaihtelee kohteen mukaan. Reissujunassa musiikkia on tarjolla teknosta oopperaan ja kohteita Muumimaailmasta Salpausselän kisajunaan.

Esimerkkimatka Oopperajuna Savonlinnaan:
Höyryn saattelemana juna pysähtyy Helsingin päärautatieasemalla ja pian lähtö Savonlinnaan voi alkaa, klo 10:19 aamulla tarkkaan ottaen. Muutaman kuvan napsastua on aika hypätä junan kyytiin. Nostalgia iskee heti junaan astuessa, tunnelma vaihtelee vaunuittain, matka on nyt virallisesti alkanut. Höyry näkyy ikkunoista kun Reissujuna etenee reitillä joka kulkee seuraavasti: Helsinki-Lahti-Kouvola-Parikkala-Punkaharju-Savonlinna. Parikkalan jälkeen pysähdys kaikilla liikennepaikoilla. Junassa on live-musiikkia, teemasta arvatenkin, oopperaa. Aika junassa menee kuin siivillä, mutta aktiviteetit eivät lopu kesken hyvässä seurassa. Ravintolavaunuja on useampi ja kunnon ravintola-annoksen jälkeen on hyvä rentoutua ja ihailla kauniita maisemia ja Suomen luontoa ikkunasta. Olisiko nyt saunan vuoro? Nopeammin kuin olisi kuvitellut, päätepysäkki onkin vastassa ja tutustuminen Savonlinnaan voi alkaa. Seuraavana päivänä paluumatka Reissujunassa alkaa klo 15 ja Helsinkiin saapuminen klo 19:45.

Lahjakortin arvon voi hyödyntää matloihin tai johonkin Reissujunan ravintoloista yms. palveluhin.

Ei ihan mikään tavallinen juna!

Reissujuna tarjoaa ikimuistoisen matkan höyryveturin matkassa. Kohteet ovat reissujunassa vaihtuvia, joten seuraavan kauden kohteita kannattaa aina pitää silmällä! Aikaisemmin Reissujunan teemoina ovat olleet mm. Oopperajuna Savonlinnaan, Seikkailujuna Muumimaailmaan, Salpausselän Kisajuna ja Lomajuna Vuokattiin sekä Berliini. Reissujuna itsessään on jo nähtävyys, koska tunnelmalliset junat ovat museokalustoa ja vaunujen ikä vaihtelee 20-80 vuoden välillä. Sisustuksessa onkin panostettu erityisesti viihtyvyyteen nostalgian mausteilla. Vaunujen valikoimasta löytyy mm. useita ravintolavaunuja, päivävaunuja, makuuvaunuja ja saunavaunu. Junista löytyy myös A-oikeudet. Maisemaa voi siis vaihdella myös junan sisällä. Reissujunaa voisikin kuvailla risteilyksi raiteilla!
Foodiet hoi! Gastro-juna avautui 2022, tämä mahdollistaa kaikille laatutietoisille ruokailijoille Michelin-kokkien valmistamat ruuat, junassa. Halusitpa lähtökohtaisesti siis ravintolaelämyksen tai viihdykettä tarjoavan matkan, Reissujuna on täällä sinua varten!

Unohtumaton matka

Reissujuna soveltuu monenlaiselle reissaajalle! Elämys soveltuu koko perheelle ja tämä on myös huomioitu kohteiden tarjonnassa. Vaihtoehtoina on erityisesti lapsiperheille suunniteltuja määränpäitä kuin myös kohteita enemmän aikuiseen makuun. Tekemistäkin löytyy eri vaunuista ja vaikka et erikseen lähtisi Gastro-junaan, on jokaisessa junassa ravintolavaunut joiden valikoimasta löytyy kunnollista ravintolaruokaa matkailijoille, moneen makuun. Tämä lahja soveltuu monelle koska lahjansaaja voi itse valita käyttökohteen! Tule sinäkin kokeilemaan!