Helaxe

Vailla tekemistä ystävien kanssa, työporukalla vaiko deiteille? Helaxe sopii juuri sinulle! Tule purkamaan stressiä, nauttimaan yhdessäolosta ja kokemaan jotain ainutlaatuista yksin tai yhdessä Helaxen kirveenheitto- sekä veitsenheittoradalle! Tässä on elämys joka varmasti jää mieleen! Turvallisessa ympäristössä asiantuntevan henkilökunnan ohjeistamana ja erilaisten variaatioiden saattelemana, elämys soveltuu varmasti niin rentoon yhdessäoloon kuin kilpailuhenkiseen pelailuunkin, eikä aikaisempaa kokemusta vaadita.
Selaa kategorioita

Suomen suurin urbaani kirveenheittorata

Helsingin tähtitorninmäen maanalaisista luolista löytyy Helaxe, Suomen suurin urbaani kirveen- ja veitsenheittorata! Helaxe on perustettu vuonna 2020 ja se tunnetaan parhaiten urbaaneista kirveenheittoradoistaan. Viime aikoina huomiota on kuitenkin herättänyt jännittävä uutuus, veitsenheitto! Tämä jännittävä elämys on myös ehdottomasti koettava! Helaxelle tullessa ei tarvitse etukäteen tietää mitään kirveen- tai veitsenheitosta, vaan Helaxella saat paikan päällä perehdytyksen kunnolliseen otteeseen kummallekin välineelle, perehdytyksen erilaisiin heittotekniikoihin ja vinkkejä erilaisiin peleihin. Helaxella turvallisessa ympäristössä kumpaankin lajiin voi halutessaan perehtyä yksin tai porukalla. Osaava henkilökunta ei kuitenkaan koskaan ole kaukana, joten avut ja vinkit ovat aina saatavilla. Kokeneempi heittäjä, älä kuitenkaan huoli, nimittäin Helaxelta löytyy myös haasteita osaavallekin heittäjälle! Tauluista nimittäin löytyy useampia erilaisia merkintöjä, joilla heiton haastavuutta voi nostaa omalle tasolleen. Paikan päällä Helaxella kirveen- ja veitsenheittoradan lisäksi voi erikseen ostaa virkistysjuomia janoisille. Huomioithan kuitenkin että turvallisuussyistä tämä osuus kannattaa jättää viimeiseksi.

Muistiin painuvia elämyksiä

Helaxen kirveen- ja veitsenheittoradalle pääsee ajanvarauksella tai jopa walk-in ajoilla jokainen vähintään 18-vuotias! Jos haluat varata ajankohdan tietylle päivälle, kannattaa varaus kuitenkin tehdä etukäteen. Yhdelle heittoradalle mahtuu yhdestä neljään henkilöä harjoittamaan tarkkuuttaan. Voit halutessasi valita koko tunniksi kirveenheittoa tai hyödyntää osan ajasta myös veitsenheittoon. Elämyksiä ei kuitenkaan tarvitse jännittää eikä aikaisempaa kokemusta kirveen- tai veitsenheitosta myöskään tarvitse olla, vaan aktiviteetin pariin saa paikan päällä asiallisen ohjeistuksen osaavalta henkilökunnalta. Ennen heittämistä käydäänkin läpi teoriaosuus ja mukaan tarjotaan muutamia erilaisia heittovinkkejä ja halutessan ohjeita erilaisiin peleihin. Itse teorian aikana käydään läpi turvallisuusasiat ja oikeaoppisen heittotekniikan perusteet juuri kirveelle tai valinnan mukaan myös veitsille. Huomioithan että turvallisuussyistä heittämään ei pääse alkoholin tai päihteiden vaikutuksen alaisena. Rata-alueelle ei myöskään pääse sandaaleissa eikä avonaisissa kengissä, vahinkojen välttämiseksi. Ikäraja kirveen- ja veitsenheittoon on K-18.

Kirveenheittoa

Ainutlaatuisuudellaan kirveenheitto ja veitsenheitto jäävät varmasti osallistujien mieleen. Kirveet ovat noin 0,8 kg painoisia hyvän heitto-otteen takaa puiset kahvat. Kirveet heitetään radalla noin neljän metrin etäisyydeltä taulusta, johon on maalattu eri pistealueita. Kirveenheiton parissa onkin mahdollisuus pelata erilaisia hauskoja pelejä, johon saa vinkkejä avuliaalta henkilökunnalta. Rata on käytettävissä 60 minuutin ajan, mutta ratoja on rajallisesti, minkä takia haluttu ajankohta on hyvä varata vähintään 24 tuntia aikaisemmin. Jos ajanvaraus on kuitenkin unohtunut tai halu heittämään iskee yllättäen, voi walk-in aikoja kysellä myös samalle päivälle.

Heittämällä tutuksi

Kuten monen muunkin asian elämässä, oppii kirveen- ja veitsenheitonkin vain aktiviteettia tekemällä! Halusitpa vain kokeilla jotain uutta ja jännittävää, oppia nimenomaan kirveen- ja veitsenheittoa, parantaa tarkkaavaisuutta, päihittää kaverit taas uudessa lajissa tai oppia tuntemaan seuralaisesi paremmin, sopii kirveen- ja veitsenheitto juuri sinulle. Helaxelta kaikki kirveen- ja veitsenheitosta sekä peleistä leikkimielisiin kilpailuihin. Tule kokeilemaan matalalla kynnyksellä, koska aikaisempaa osaamistahan ei tarvitse!