Hotelli Kaleva

Hotelli Kalevala on erityisesti aikuisten suosima lomakohde. Kuhmossa sijaitseva Hotelli Kalevala tarjoaa täydellistä luonnonrauhaa ja paikkaa jossa voi kokeilla erilaisia aktiviteetteja sekä hyvinvointipalveluita. Hotellista löytyy paljon eri kokoisia ja tasoisia huoneita jokaiselle.

Hotelli Kalevalassa voi harrastaa eri aktiviteetteja monipuolisesti. Välinevuokraamosta voi vuokrata välineet kesän tekemisiin. Hotellin rannalta voi aloittaa esim. melonta- tai SUP-lautaretken tai kokeilla taitoja vaikkapa hotellia kiertävällä SM-tason frisbeegolf-radalla. Lisäksi Hotelli Kalevalassa voi vuokrata kanootteja tai mönkijöitä. Kuhmon upea erämaaluonto tarjoaa hienot puitteet omatoimiseen liikkumiseen.

Hotelli Kalevala järjestää myös opastettuja aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Talven ja kesän retkillä pääsee mukaan moottorikelkkasafareille, lumikenkäilemään, huskysafareille, hiihtämään, pyöräilemään, karhunkatseluun, marjastamaan, patikoimaan jne.

Ryhmille Kuhmo tarjoaa runsaasti teemoitettuja retkiä ja käyntikohteita: talvisodan taistelupaikat, ruskaretket, kaupunkikiertoajelut, kalevalaisuus, kulttuuri ja Kamarimusiikki. Hotelli Kalevalassa on mahdollisuus myös mukaviin, ohjelmallisiin illanviettoihin. Ryhmille voidaan järjestää mm. levytansseja, nuotio iltoja sekä sauvakävelyjä.

Hotelli Kalevalan hyvinvointipalveluihin kuuluu mm. erilaiset hemmotteluhoidot. Hoitoja on erilaisia ja niistä suosituimmat mm. hieronnat, jäsenkorjaukset ja yrttiporekylvyt. Lisäksi palveluissa on perinnehoitoja. Luonnonmukaiset hoidot parantavat terveyttä ja hyvinvointia. Esimerkiksi turve, elämänsuola ja luonnonyrtit auttavat erilaisiin vaivoihin ja ovat 100% luonnontuotteita. Hotelli Kalevalan hyvinvointipalveluihin kuuluu myös hotellin oman wellness-osaston saunat. Saunojen yhteydessä voi nauttia porealtaista ja tutustua myös turve- ja infrapunasaunojen terveysvaikutuksiin.

Hotelli Kalevalan ravintolasta avautuu upea, vuodenaikojen mukaan vaihtuva näkymä Lammasjärvelle. Vuosien kokemuksella ravintolassa voidaan järjestää niin isommat kuin pienemmät tilaisuudet. Tunnelmallinen terassi on erinomainen paikka kesäisiin juhlatilaisuuksiin tai ryhmäruokailuihin. Talon erikoisuutena ryhmille katetaan Kalevalaisen pitopöytä. Paljon kiitosta saanut keittiö tarjoaa sekä paikallisia että kansainvälisiä herkkuja. Ryhmäruokailut järjestyvät tilauksesta ympäri vuoden. Tilauksesta voidaan järjestää esim. ristiäiset, syntymäpäivät, häät ja muistotilaisuudet.
Selaa kategorioita

Mitä ihanin luonto!

Hotelli Kalevala tarjoaa täydellisen rentoutumisen luonnon rauhallisessa ympäristössä. Hotelli sijaitsee Kuhmon kaupungissa, teemaan sopivassa osoitteessa; Väinämöinen 9. Hotellin rakennus on arkkitehti Ilpo Väisäsen suunnittelema, ja on Kalevala-eepoksesta tutun Kokko-linnun muodossa. Kuhmo sijaitsee lähellä Kajaania, ja Hotelli Kalevalan verkkosivuilla onkin kartta, jossa näkee historiallisia reittejä liittyen Kuhmon kaupunkiin sekä Kalevala-eepokseen. Niinkin merkittävä on tämän hotellin rakennus, että se on saanut Suojattu Rakennus -kohteen tittelin Museovirastolta. Hotelli tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin kauniissa luonnossa. Ajankohtaisia tapahtumia järjestetään usein, ja pikkukylän ihastuttava lämpö vie kenet tahansa mukanaan! Hotellissa on ajateltu kaikkien vieraiden tarpeet loppuun asti, esimerkiksi koirakavereille löytyy “Koirabaari” jossa on tarjolla herkullista lihaa, sekä loputtomia rapsutuksia! Motoristit ottaa hotelli vastaan lämpimin lakanoin, turvallisen parkkipaikan sekä madollisuuden kuivata kesäsateen kastelemia tavaroita kera! Välinevuokraamosta saa vuodenajasta riippuen milloin mitäkin tavaroita ajankohtaisiin aktiviteetteihin.

Rentoutumista sekä aktiviteetteja!

Ihastuttava Hotelli Kalevala tarjoaa erilaisia elämyksiä luonnon parissa. Tietenkin paras näistä on täysi irtiotto kaupungin sekä teollisuuden parista. Voit esimerkiksi ostaa hotelliin romanttisen hemmottelupaketin, johon sisältyy majoituksen ja aamiaisen lisäksi yllätys huoneessa, illallinen, sekä porealtaan käyttö, iltasauna sekä wellness-osaston käyttö! Huoneista on mitä kauneimmat näkymät upeaan suomen luontoon, järvimaisema, metsää, eikä yhden yhtäkään tehdasta! Täysi hiljaisuus ja rentoutuminen luonnon keskellä. Hotellilta voi myös ostaa karhuseikkailun, jossa pääsee seuraamaan luonnossa karhujen reittejä, mutta tietenkin turvallisesti rakennuksen sisältä. Piilokojusta voi myös nähdä muita villieläimiä, joita ei välttämättä muuten pääse läheltä näkemäänkään! Hotelli Kalevala tarjoaa myös vuodenaikaan sopivia aktiviteetteja, kuten moottorikelkkailua, koskiuintia, vaellusretkiä jalan että pyörällä, sekä kalastusretkiä! Voit siis esimerkiksi saapumispäivänä tulla paikalle hieman aikaisemmin, ja käydä kiertelemässä ympäröivässä luonnossa, raikas ilma rentouttaa sinut kunnolla niin, että saat nautittua majoituksesta täysin rinnoin.

Sekoituksessa myös historiaa!

Hotelli Kalevala jo nimensäkin mukaan arvostaa suomalaista perinnettä, sekä luontoa. Hotellin uniikki muoto on suunniteltu Kalevala-eepoksen Kokko-linnun inspiroimana, ja hotellia ympäröivä luonto imartelee sekä vahvistaa tunnelmaa, jota hotelli tavoitteleekin. Voit esimerkiksi hotellille saapuessa kulkea Tervantietä, jota pitkin on 1800- ja 1900-luvulla kuljetettu juurinkin tervaa vettä pitkin soutaen Kuhmosta Ouluun. Oulusta sitä kuljetettiin eri puolille maailmaa suuremmilla laivoilla. Tai Kalevalasta erityisesti kiinnostuneet, voivat saapua hotellille Via Karelian reittiä, jonka varrelta Kalevala-eepoksen kansanrunot ovat kerätty.

Irtiotto tosielämästä

Hotelli Kalevala on siis mitä mahtavin rentoutumispaikka. Sekoitus historiaa, kaunista luontoa, suomalaista perinnettä sekä moderniutta ja erilaisia kiinnostavia aktiviteetteja takaa sinulle täyden irtioton arjesta ja maailman menoista. Hotelli Kalevala on ainutlaatuinen, eikä toista samanlaista löydy maailmalta. Hotellin henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi ja tempaisee mukaan paikallisiin tapahtumiin, joita hotellilla järjestetään. Hetken kuluttua unohdatkin jo arjen murheet ja huomaat, miten luonnon rauhallisuus alkaa tarttua sinuun, mielettömän rento olo.