Ravintola Kaerajaan

Tallinnan Raatihuoneentorin laidalla palveleva ravintola Kaerajaan tarjoaa makumatkan virolaisen keittiön kautta eri maiden ruokakulttuureihin. Ruokalistan juuret ovat perinteissä, mutta ruoan erikoisuus piilee sen nykyaikaisissa ja erityisissä valmistustekniikoissa. Ravintola Kaerajaan tarjoaa iloa ja yllätyksiä jokaiselle ruokailijalle. Ravintolan motto onkin ”herkullinen virolainen ruoka nostaa mielialaa”. Kesäisin ravintola Kaerajaan laajenee ulos Raatihuoneentorille. Suurelta terassilta löytyy mukavat ulkoistuimet, peitot ja lämmittimet kylmiä iltoja varten. Kaksikerroksisesta ravintolasta aukeavat kauniit näkymät kaupungintalolle ja aukiolle.
Selaa kategorioita

Ravintola Kaerajaan tuo mukavaa vaihtelua Tallinnan vanhankaupungin muutoin niin keskiaikaista teemaa suosiville ravintoloille. Ravintola Kaerajaan on moderni versio perinteistä virolaista keittiöstä. Ravintola on saanut nimensä perinteikkään tanssin mukaan. Ravintolan sisustuksessa on hyödynnetty virolaisen kulttuurin perintöä. Vanhat tuolit on verhoiltu mukavuuden takaamiseksi ja katosta roikkuu perinteisiä kuparikoristeita. Ravintola on pullollaan historian inspiroimia design-ratkaisuja.

Perinteisesti virolaisessa keittiössä näkyy selkeä jaotelma neljän vuodenajan makuihin. Kesällä loihditaan hienouksia marjoista ja hedelmistä sekä nautitaan uuden sadon antimia, kuten uusia perunoita. Syksyn tullen ja talvella maut saattavat olla hapokkaampia ja silloin suositaan esimerkiksi hapankaalia ja itsetehtyjä säilykkeitä. Virolaiselle keittiölle on myös hyvin tyypillistä hyödyntää tuoreita paikallisia ja lähituotettuja raaka-aineita.

Ravintola Kaerajaanin nykyaikainen, virolainen keittiö on jännittävä yhdistelmä virolaisen ja kansainvälisen keittiön makuja. Ravintolan Kaerajaanin kokki Jaak Hiibus on hakenut inspiraatiota maailman ruokakulttuureista. Tämän ansiosta perinteisiä virolaisia raaka-aineita voidaan lähestyä ja hyödyntää uudella tavalla. Esimerkiksi silakoita voi lisätä lasagneen ja hapankaali sopii muuallekin kuin vain perunan lisukkeeksi. Virolaisten metsien antimet, kuten marjat ja sienet, maatiloilla kasvatetut vihannekset ja muut paikalliset tuotteet on ilo laittaa tarjolle yhdessä maailman makujen kanssa.